BeHealthy

Ροζ Οκτώβριος…

28/10/2020
roz-oktwvrios

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας σημαντικός για την Ελλάδα μας, μιας και την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το ΟΧΙ, την στιγμή που ο ελληνικός λαός ύψωσε το ανάστημα του απέναντι στον ιταλικό φασισμό.

Το όχι αυτό επεκτείνεται και σε άλλες εκφάνσεις της ζωής μας. Έτσι λοιπόν λέμε ένα ακόμη ηχηρό όχι στον καρκίνο του μαστού.

Ο μήνας Οκτώβριος, ο ροζ αυτός μήνας, είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνονται δράσεις ενημέρωσης αλλά και στήριξης γυναικών που έχουν βιώσει ή βιώνουν καρκίνο του μαστού.

Πιο συγκεκριμένα, η 25η Οκτωβρίου είναι η επίσημη Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο του μαστού.

Tι ακριβώς συμβαίνει;

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακοήθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό πολιτισμό και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Κάθε χρόνο πάνω από 1,3 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως αναμένεται να διαγνωστούν με καρκίνο μαστού.

Κάθε χρόνο, περισσότερες από 465.000 γυναίκες παγκοσμίως χάνουν τη ζωή τους από την ασθένεια. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Επίσης, υπολογίζεται πως 1 στις 11 Ευρωπαίες θα νοσήσει με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Στην Ελλάδα, η συχνότητα του καρκίνου του μαστού υπολογίζεται σε 6.000 νέες περιπτώσεις ετησίως.

΄Οπως και πολλές ασθένειες, έτσι και στον καρκίνο του μαστού κάθε γυναίκα έχεις σαν όπλο της την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Υπάρχει κάποιος σύλλογος στήριξης και ενημέρωσης;

Φυσικά. Το Αλμα Ζωής εδώ και 30 χρόνια είναι ο επίσημος σύλλογος στήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού όπου έχει ως στόχο την αλληλοβοήθεια, την ψυχοκοινωνική στήριξη, την ενημέρωση για τα δικαιώματα των γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού και την προαγωγή της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Κάνοντας μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα τους θα δεις τρόπους συμβολής και στήριξης, θα βρεις calendar που σου υπενθυμίζει πότε πρέπει να εξεταστείς, όλα τα νέα που αφορούν εκδηλώσεις και δράσεις αλλά και σε ποιες δομές υγείας μπορείς να απευθυνθείς.

Ποιά είναι η πιο γνωστή δράση;

Το μεγαλύτερο αθλητικό event με τον κοινωνικό αυτό σκοπό, το Race for the Cure®.  

Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν είσαι, μπορείς να πάρεις μέρος και να ενισχύσεις τον σκοπό του Race for the Cure® και τα προγράμματα του «Άλμα Ζωής».

Αν δεν έχεις συμμετάσχει μπορείς να οργανωθείς για την επόμενη φορά για να δώσεις και την δική σου φωνή και στήριξη. Τρέξε και εσύ για την ζωή!

Πώς αλλιώς μπορώ να στηρίξω;

Κάθε χρόνο από τον Σεπτέμβρη, θα αρχίσεις να βλέπεις να δημοσιεύονται συνεργασίες με εταιρείες που προσφέρουν κάποιο προϊόν τους ή και κάποιο custom προϊόν που δίνει το συμβολικό μήνυμά του, από το οποίο μέρος των εσόδων ή και όλο το ποσό, παρέχεται στο Άλμα Ζωής.

Μια γνωστή, κλασσική συνεργασία είναι αυτή με την Estée Lauder και τον Δούκα Χατζηδούκα που κάθε χρόνο δημιουργούν μαζί το Pink ribbon bracelet.

Φέτος επίσης, η εταιρεία Finch με σήμα κατατεθέν το hashtag #finch4Good, δημιούργησε δύο επετειακά προϊόντα: το milk_shake, ένα σπρέι για styling μαλλιών αλλά και ένα ροζ μπλουζάκι.

Τα έσοδα Οκτωβρίου από την καμπάνια θα δοθούν στο Άλμα Ζωής. Αν ψάξεις και εσύ θα βρεις πολλές εταιρείες που συμβάλλουν σε αυτόν τον μοναδικό σκοπό.

Μάλιστα αν έχεις την δική σου εταιρεία/επιχείρηση είναι μια πολύ ωραία σκέψη και κίνηση να διοργανώσεις την δική σου καμπάνια και να βάλεις και εσύ το λιθαράκι σου για τον σημαντικό αυτό σκοπό.

Όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε άλλες μεγάλες αλλά και επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας διοργανώνονται πολλά events ενημἐρωσης και στήριξης, ανάβουν “τα φώτα της πρόληψης” για τον καρκίνο του μαστού.

Ψάξε, δες, στήριξε και δήλωσε συμμετοχή σε κάθε τοπική δράση της πόλης σου.

Όμορφες ροζ εικόνες….

Mέγαρο Μουσικής Αθηνών
Καλλιμάρμαρο στάδιο
Ομπρέλες Ζογγόπουλου Θεσσαλονίκη
Δημαρχείο Άργους
Αταλάντη Φθιώτιδας

Σου επισυνάπτω αυτό γιατί σίγουρα σε αφορά 👇

Το Bless you έχει δημιουργηθεί με πολλή αγάπη με απώτερο σκοπό την φροντίδα του εαυτού μας. Φυσικά δεν μιλάμε μόνο για την εξωτερική περιποίηση, για καλλυντικά, φρου φρου και αρώματα αλλά και για την φροντίδα της υγείας μας, της σωματικής και της ψυχολογικής.

Για να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε και να χαιρόμαστε την ζωή δεν ξεχνάμε τις ετήσιες εξετάσεις μας. Δώσε την σημασία που αξίζει στην υγεία σου, αυτοεξετάσου, μπορείς να προλάβεις!

Κάθε χρόνο όλες αυτές οι δράσεις θα σου θυμίζουν να μην σε ξεχνάς και πως είμαστε εδώ στον αγώνα αυτό η μία για την άλλη.

Aπό εσένα θέλω να φτιάξουμε μαζί μια μεγάλη αλυσίδα στήριξης με stories στο Instagram: εικόνες, quotes, στιγμές ή και συμμετοχές σου σε δράσεις από όπου και αν βρίσκεσαι και να μοιραστείς την δική σου ιστορία μαζί μου κάνοντας με mention 👉 @blessyou.gr.

Πάμε να φτιάξουμε το δικό μας όμορφο ροζ κολάζ!

You Might Also Like