Sharing Thoughts

Κορωνοϊός: Πώς θα αξιοποιήσουμε τις μέρες του εγκλεισμού;

24/03/2020
koronoios-pws-ton-antimetopizoume-sto-spiti

Καλώς ήρθατε λοιπόν !

Παρθενικό ξεκίνημα σήμερα, το πρώτο μου post στο Bless you! Aρκετά συγκινητικό για εμένα!

Οι μέρες λοιπόν που διανύουμε, όπως ξέρετε και βιώνετε και οι ίδιοι, είναι δύσκολες. Αυτός ο “αόρατος επισκέπτης”, ο επιθετικός κορωνοϊός, που μας έχει επισκεφτεί, εμάς όπως και άλλες χώρες, και άλλαξε από τη μια μέρα στην άλλη την καθημερινότητά μας, μας έχει γεμίσει φοβίες, τρόμο, μας έχει κλείσει στο σπίτι, μας έχει αποκόψει από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και αν συνεχίσω η λίστα των αρνητικών δε πρόκειται να τελειώσει, αντίθετα θα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο (άλλωστε όσο τροφή τους δίνουμε τόσο μεγαλώνουν, είναι γεγονός)!

Κορωνοϊός…Πώς θα τον αντιμετωπίσουμε τελικά; Mα φυσικά αν το πάρουμε λίγο αλλιώς! #MένουμεΣπίτι για να τελειώσει όλο αυτό πιο γρήγορα, για να προστατέψουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τους συνανθρώπους μας, τις ευπαθείς ομάδες.

Τώρα είναι η ευκαιρία μας να δείξουμε πόσο υπεύθυνοι είμαστε, να δείξουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας για τον διπλανό μας, να δείξουμε συνέπεια και υπομονή, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη αυτή, γιατί είναι για το συλλογικό καλό!

Άλλωστε δεν είναι και τόσο άσχημα στο σπίτι έτσι δεν είναι;

Θα σας πω και το γιατί. Έχετε μια ευκαιρία για να εκκαθαρίσετε και να τακτοποιήσετε τόσο τον ίδιο σας τον χώρο, όσο και το μυαλό και την ψυχή σας.

Κάντε ένα καλό declutter και θα δείτε πόσο ωραία θα νιώσετε!

Αν βρίσκεστε, επίσης, σε κοινή καραντίνα με το ταίρι σας, μπορείτε για παράδειγμα, να παίξετε επιτραπέζια, να ανακαλύψετε ακόμα και “δικά σας” αστεία παιχνίδια, να δείξετε την αγάπη σας, την εκτίμηση σας που μέσα στην καθημερινότητα σας πολλές φορές την αφήνατε σα δεδομένη (πολύ κακώς βέβαια!), να μαγειρέψετε μαζί, να ακούσετε μουσική, να δείτε ταινίες και σειρές στο Netflix και πάει λέγοντας…υπάρχουν τόσες λύσεις για εποικοδομητικό χρόνο!

Επίσης, δεδομένου της τρέχουσας κατάστασης, έχουν γίνει πολύ ενδιαφέρουσες κινήσεις και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αρχεία που μέχρι πρότινος δεν είχατε, και να παρακολουθήσετε σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις. Σας βάζω Links για να πάρετε μια γεύση!

Πάμε όμως τώρα, και στον εαυτό μας, στην πηγή όλων! Πώς αντιμετωπίζουμε μια τέτοια κατάσταση, όπως ο κορωνοϊός;

Σίγουρα δε βουλιάζουμε στον καναπέ μας.. ούτε οι μέρες θα περάσουν έτσι ούτε θα έχουμε κάποιο προσωπικό όφελος! Ας δούμε λοιπόν πως εξέλαβα εγω όλη αυτή την φάση της καραντίνας λόγω κορωνοϊού από τη πρώτη μέρα:

Ασχολήθηκα με ένα καλό ξεκαθάρισμα και τακτοποίηση του σπιτιού μου, πειραματίστηκα με νέες συνταγές μαγειρικής, ιδιαίτερα με ζύμες που έχουν και περισσότερο παιχνίδι, υιοθέτησα μια υγειινή ρουτίνα με ένα πρόγραμμα γυμναστικής στα μέτρα μου για ψυχική και σωματική τόνωση! Πολύ βασικό τις μέρες αυτές του εγκλεισμού! Άρχισα σειρές που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, και τέλος, το σημαντικότερο, ενεργοποίησα αυτό που ήθελα τόσο καιρό αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων όλο ανέβαλα…το Bless you! Έχω πολύ χρόνο τώρα να οργανωθώ και να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει πραγματικά!

Εσεις τι θα κάνετε αυτή την περίοδο του εγκλεισμού; Θα ξεδιπλώσετε και θα ανακαλύψετε ίσως κάποιο ταλέντο σας;

Θα πιάσετε ξανά την ξένη γλώσσα που είχατε εγκαταλείψει; Μοιραστείτε μαζί μου τη σκέψη σας!

Ένα θα σας πω: Κάντε το τώρα που μπορείτε, τώρα που έχετε τον χρόνο!

Στο τέλος της καραντίνας , που ο κορωνοϊός θα φαντάζει πια μια μακρινή υπόθεση, θα σας μείνουν τρία πολύ σημαντικά πράγματα, που θα επισκιάσουν όλα τα αρνητικά που μας κατακλύζουν!

  • Θα έχετε κάνει το σωστό σαν υπεύθυνα άτομα που πιστεύω ότι είστε!
  • Θα έχετε εκμεταλλευτεί τον χρόνο που σας έχει δοθεί για πράγματα ουσιώδη που θα σας πάνε παρακάτω και θα συμβάλλουν στην ομαλή επαναφορά σας στη κανονικότητα!
  • Θα εκτιμήσετε απλά πράγματα και την αξία της υγείας της δικής σας και των αγαπημένων σας!

Ήρθε η ώρα να σηκωθείτε από την άνεση του καναπέ σας και να αδράξετε τη μέρα! Ναι, και μέσα από το σπίτι μπορείτε! 🙂

Μείνετε σπίτι, μείνετε ασφαλείς!

Υ.Γ. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για εμένα κλικάροντας ΕΔΩ.

Tα λέμε ξανά!

You Might Also Like