BeHealthy

Ο χορός κάνει καλό! Ποιά είναι τα σημαντικά οφέλη του;

30/06/2020
o-xoros-kanei-kalo-poia-einai-ta-simantika-ofelh-tou

Ο χορός είναι κάτι που πάντα μου άρεσε! Όπου κι αν βρισκόμουν ήθελα να χορεύω και να το ευχαριστιέμαι. Είτε ήμουν στο σπίτι είτε έξω μαζί με φίλους. Ένιωθα τόσο ωραία και είναι κάτι ιδιαίτερα αγχολυτικό για εμένα!

Η αλήθεια είναι πως συνέχεια έλεγα πως θα ξεκινούσα μαθήματα χορού αλλά όλο το ανέβαλλα. Την χρονιά που πέρασε λοιπόν, πήρα επιτέλους την απόφαση και ξεκίνησα ένα είδος χορού που λέγεται commercial. Το commercial έχει επιρροές από όλες τις μοντέρνες χορευτικές σκηνές. Έχει να κάνει με την pop μουσική αλλά μπορούμε να το δούμε να εκφράζεται με rnb, house και άλλα εναλλακτικά ακούσματα. Έχει έντονο το θηλυκό στοιχείο, γρήγορες εναλλαγές κινήσεων και πόζες. Το συναντάμε σε βιντεοκλίπ, συναυλίες pop τραγουδιστών ή fashion shows. Το δοκίμασα λοιπόν και τελικά μου άρεσε, ενθουσιάστηκα, και αναμφίβολα ευχαριστιόμουν κάθε μα κάθε μάθημα.

Προφανώς όμως για να μας κάνει κάτι κλικ παίζει ρόλο και ο δάσκαλος, η αύρα του, η θετικότητα του, η όρεξη να σου μάθει και να διασκεδάσει μαζί σου. Κι εγώ σε αυτό ήμουν αρκετά τυχερή! Ακόμα είμαι σε πρώιμο στάδιο ώστε να πω ότι μπορώ να αντιληφθώ όλες τις κινήσεις, ωστόσο το καλό που έκανε στην ψυχολογία μου και στην γενικότερη διάθεσή μου ήταν το σημαντικότερο!

Υπάρχουν μέρες που όλοι νιώθουμε κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι και η σκέψη του να πάμε για οποιαδήποτε σωματική άσκηση ενδεχομένως να μας ζορίζει. Εγώ προσωπικά με τον χορό δεν το ένιωσα ούτε μισή μέρα αυτό. Ήθελα κάθε φορά να πάω, να χορέψω όπως και όσο μπορώ και να γεμίσω θετική ενέργεια, να αποφορτιστώ και να ολοκληρώσω την ημέρα μου με κάτι που ευχαριστιέμαι και με κάνει να νιώθω καλά! Αντιθέτως κάποιες φορές που αναγκαστικά έχανα το μάθημα λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν μου άρεσε!

Πόσο καλό μας κάνει ο χορός τελικά;

Θα έχεις δει να παιρνούν από τα μάτια σου πολλά άρθρα σχετικά με τα οφέλη του χορού στην υγεία σου. Αν δεν θυμάσαι και πολλά θα φρεσκάρω την μνήμη σου με τα σημαντικὀτερα από αυτά:

  • Σαν είδος αερόβιας άσκησης ενδυναμώνει καρδιά και αναπνευστικό σύστημα.
  • Βελτιώνει την ισορροπία χαρίζει δύναμη και ευλυγισία.
  • Κοινωνικοποιούμαστε περισσότερο και γνωρίζουμε κανούργια άτομα.
  • Ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή μας.
  • Μειώνει σημαντικά το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη.
  • Εκτός από την φυσική μας κατάσταση γυμνάζει ταυτόχρονα και το μυαλό μας.
  • Κρατά τον εγκέφαλο νέο: Η μουσική ενεργοποιεί το κέντρο επιβράβευσης του εγκεφάλου, ενώ ο χορός τα αισθητηριακά και κινητικά του κυκλώματα. Πηγή: vita.gr
  • Αν ο χορός είναι κάτι που σου ταιριάζει θα παραμείνεις πιστός και συνεπής σε ένα είδος σωματικής άσκησης χωρίς υπεκφυγές.
  • Είναι κατάλληλο για όλους! Υπάρχουν είδη χορού για κάθε γούστο, ιδιοσυγκρασία και ηλικία!

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις κάτι που θέλεις και αγαπάς. Ναι, δεν θα είσαι και ο καλύτερος μαθητής τον πρώτο καιρό ή και ποτέ, αλλά αυτό είναι κάτι που έχει μηδαμινή σημασία μπροστά στο συνολικό όφελος που θα έχεις για εσένα, πνευματικά και σωματικά.

Πάρε την απόφαση και βάλε μια μικρή προτεραιότητα για τον εαυτό σου, θα είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό δώρο για εσένα και για όσα προσπαθείς να καταφέρεις καθημερινά και θα δεις την διάθεση και την αυτοπεποίθησή σου να ανεβαίνει κατακόρυφα!

Ο χορός εμένα μου προσφέρει πολλά καλά και ανυπομονώ να ξεκινήσω ξανά από Σεπτέμβρη! Εσύ; Μαθαίνεις κάποιο είδος χορού; Ξεκίνησες μήπως πρόσφατα; Αν ναι, τι είναι αυτό που σε κινητοποίησε να το κάνεις; Θα χαρώ να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μου και ακόμα περισσότερο αν σου δώσω το κίνητρο να ξεκινήσεις κάτι που πάντα ήθελες και αγαπάς, είτε αυτό είναι ο χορός είτε οτιδήποτε άλλο που θα σε κάνει να νιώθεις ζωντανός, γεμάτος ευεξία και θα σου χαρίσει νέες εμπειρίες!

Πι.ες. Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο δικαιωματικά στην γλυκιά μου δασκάλα Κέλλυ για την όμορφη χρονιά που περάσαμε μαζί αλλά και στα κορίτσια που διασκεδάσαμε και χορέψαμε παρέα! Ευχαριστώ! 🙏

You Might Also Like